آموزش تهيه خمير گل چيني

 

براي تهيه خمير گل چيني روشهاي متعددي وجود دارد كه هر يك كاربرد خاصي دارد. البته تنها تفاوت آنها فقط در مواد لازم براي تهيه هر خمير مي باشد و روش تهيه آنها يكسان است.

 

روش اول:

مواد لازم

 

نشاسته ذرت    1 پيمانه

چسب چوب      نصف پيمانه

گليسرين          1 قاشق غذا خوري

آب                   3/2 پيمانه

آبليمو              1 قاشق چايخوري

وازلين براي چرب كردن ظرف

 

روش دوم:

مواد لازم

 

نشاسته ذرت    1 پيمانه

چسب چوب      1 پيمانه سر خالي

گليسرين          1 قاشق غذا خوري

آب                   4/1 پيمانه

آبليمو              1 قاشق غذا خوري

وازلين براي چرب كردن ظرف

 

روش سوم (براي گلهاي كروشه اي):

مواد لازم

 

نشاسته ذرت    1 پيمانه

چسب چوب      1 پيمانه سر خالي

گليسرين          2 قاشق غذا خوري

وازلين براي چرب كردن ظرف

 

 

روش تهيه:

ابتدا نشاسته را بوسيله الك ريز چندين بار به خوبي الك نموده تا ذرات درشت آن جدا شود. سپس ساير مواد را (به جز وازلين) به آن افزوده و در ظرف مناسبي به خوبي مخلوط كرده تا خميري صاف و يك دست بدست آيد. اينك يك ظرف لعابي يا تفلون را بوسيله كمي وازلين چرب نموده و مواد را درون ظرف بريزيد.

اكنون مايع بدست آمده براي پخت آماده است. روش پخت خمير گل چيني به اين صورت است كه ظرف مورد نظر را با شعله ملايم به آرامي حرارت داده و مرتباً به هم مي زنيم تا خمير ته نگيرد و خمير لطيفي به دست آيد.

خمير گل چيني هم اكنون آماده است. دستان خود را با وازلين كمي چرب نموده و خمير را با دقت و حوصله ورز دهيد. پس از خنك شدن، خمير را در پارچه اي تميز قرار داده و در كيسه نايلكس نگهداري نماييد.

در صورتي كه نايلكس را در جعبه اي قرار دهيد براي مدت طولاني تري مي توانيد خمير را در يخچال نگهداري كنيد.

 

نكته: بهترين زمان استفاده از اين خمير يك روز پس از پخت آن مي باشد.

  
نویسنده : فاطمه افضلي ; ساعت ۱٢:٠۳ ‎ب.ظ روز دوشنبه ٢۸ مهر ،۱۳۸٢
تگ ها :